Home arrow PALMA - Obrt za proizvodnju i plasman suvenira
Wednesday, 22 May 2019
PALMA - Obrt za proizvodnju i plasman suvenira
KolonaF.jpg

PALMA_LOGO.jpg

Poetna stranica Katalog proizvoda Uvjeti prodaje
Obrt PALMA proizvodiautohtone suvenire:
  • Suveniri od stakla opremljeni sa medaljonom Marka Pola ili dizajnirani dalmatinskim motivima
  • Likeri proizvedeni po stogodinjim receptima (od oraha, vianja, narane,crnog vina, naravno od rogaa i domai proek)
  • Travarica domaa (anieta, travarica,rogaua, smokovaa)
  • Aromatino bilje (sueni cvijet lavande, ruzmarina, lovora, oregana, mirisna sol od ruzmarina i mirisna sol od lavande)
  • Proizvodi Marko Polo (brandy,plavac mali, maslinovo ulje, gospina trava i Lanterna Marka Pola)
  • Eterina ulja (lavanda, ruzmarin, gospina trava)

Kontakt:
Vl. Nikola Pavlina; Streica 18, 20260 Korula
Tel/Fax: +385 (020) 711 909, GSM1: 091 88 159 31

Mi smo obiteljski obrt PALMA.
Ja sam nosioc obrta, najmlai lan obitelji, Nikola Pavlina iz Korule.
Na moto je tradicionalnou korulanskim okvirima.

Mi se bavimo izradom suvenira i poklona punjenih tradicionalno proizvedenim likerima i rakijama po stogodinjim receptima, neki recepti su puno stariji (liker crno vino iz vremena Dubrovake Republike). Sva proizvodnja se odvija na dalmatinskom suncu bez upotrebe industrijskih pomagala. Poznato je da je otok Korula jedan od najsunanijih otoka to nama daje velike mogunosti proizvodnje koja je dostatna i za sada zadovoljava potrebe trita. Ve pet godina uspjeno punimo suvenirnice i poklon galerije uzdu jadranske obale i u kontinentalnom dijelu Hrvatske.
Mi koristimo proizvode prvenstveno od vlastitih sirovina i od ire familije (mi smo u upisniku poljoprivrednih proizvoaa) a ostale sirovine nabavljamo sa ireg ekolokog podruja poluotoka Peljeca i Korule. Poznato je da se na podruju Peljeca i Korule proizvode travarice, aniete, rogaue, smokovae, rakija od rue na bazi visokokvalitetne rakije komovae u kojoj se marceriraju prema potrebi sueni plod domae smokve, rogaa, svjeih cvijetova rue, travarica(naa travarica sadri tri vrste trava) i ania. Sve se to marcerira na dalmatinskom suncu. Na taj nain se svi zdravi sastojci iz prisutnih marcerata zadravaju u rakijama, jer je poznato da se prilikom kuhanja (preko 100 stupnjeva C) svi ljekoviti sastojci potpuno unite, samo ostaje aroma i boja.
Takoer nae bake su proizvodile vrlo kvalitetne likere po kojima su nadaleko poznate. Tako su nastali i ovi recepti kojima se mi danas sluimo. Pokloni su punjeni sljedeim likerima: liker od crnog vina, liker od oraha, liker od vinje, liker od narane, liker od rogaa, liker od rue. O kvaliteti peljekog proeka ne treba ni troiti rijei. Mali plavac sa Peljeca ispunjava takoer nae lijepo ukraene poklone i suvenire.
Cimetom aromatizirano bijelo vino arski Poip je jedan od naih punjenja.
Punimo visoko kvalitetno maslinovo ulje (sa imanja sredine otoka Korule), koje je zavisno od godine do godine djevianske ili extra djevianske kvalitete. Mi ga po tradiciji aromatiziramo, pripravljen na takav nain je spreman za sve vrste rotilja, salata, i jela koji se pripremaju na dalmatinski nain i svih ostalih jela u kojima se koristi maslinovo ulje kao zain. Takoer pripremamo iskljuivo za salate i dalmatinsku kuhinju mijeano ulje i ocat u jednom pakovanju. Aromatizirani ocat alla balsamico proizvodimo na na korulanski tradicionalan nain kako su to nae bake radile.
Mi pakujemo takoer tradicionalne proizvode naeg podneblja kao to su sueni cvijet lavande, suhe smokve, prene slane mindele(bademe). Takoer smo zapoeli sa izradom domaih mirisnih sapuna. U staklenke pakujemo mirisne morske soli i zaine naeg podneblja koji slue kao dodaci tradicionalnoj mediteranskoj kuhinji (korulanski origano, perin, bosiljak, metvica, mauran, kadulja, ani, lavanda, ruzmarin).
Nadaleko je poznato ulje gospine trave (kantarion) kojeg su vrijedne Korulanske domaice imale u kui kao lijek. Slui za sve vrste konih oboljenja (i hemoroida), opeklina i naroito kao ostranjiva UV zraenja koje se nakupi na koi prilikom sunanja. MORAMO SKRENUTI PANJU DA SE ISKLJUIVO UTRLJAVA U KOU NAKON ZALASKA SUNCA! POSLIJE NANOENJA ULJA NA KOU SE NESMIJE IZLAGATI SUNCU!
Nae boce nudimo u raznim oblicima, oslikane raznim motivima ili opremljene medaljonima(Marko Polo), suhozidima i reljefima to moete vidjeti u naem katalogu (kao i cijene).

© Poljoprivredno - obrtnika zadruga "Roga"
Na vrh!